Eofiksen kaalipata

Perinteinen ja maistuva pataruoka

neljä annosta

400g naudan (luomu) jauhelihaa
voita ruskistamiseen
1 pienehkö varhaiskaali
2 porkkanaa
3 sipulia
vähän vettä
mausteita maun mukaan, esim.

suolaa, maustepippuria ja meiramia

Ruskista jauheliha voissa (valurauta) padassa.

Lisää paloitellut sipuli ja porkkanat, kuullota hetki.

Lisää paloiteltu kaali ja noin 2 dl vettä, laita kansi padan päälle ja hauduta kauan, siis ainakin tunti, mutta mitä pidempään sen parempaa.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta ja herkuttele esimerkiksi puolukoiden kanssa.

Lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1137g240kcal13.6g38.7g2.3g23.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g327g91kcal2g19.4g0.7g8.2g
Sipuli (käsittelemätön)327g89kcal4.2g15.7g0.7g5.6g
Vesi450g0kcal0g0g0g0g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g901g1531kcal180.1g0g90.1g0g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen45g180kcal3.2g0.9g18g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6372g4262kcal406.2g149.4g223.6g75.4g
Valittu annoskoko3186g2131kcal203.1g74.7g111.8g37.7g
Annoskoko puolitettuna1593g1066kcal101.6g37.4g55.9g18.9g
Arvot/100g100g67kcal6.4g2.3g3.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=223241