Eofiksen kaalipata

Perinteinen ja maistuva pataruoka

neljä annosta

400g naudan (luomu) jauhelihaa
voita ruskistamiseen
1 pienehkö varhaiskaali
2 porkkanaa
3 sipulia
vähän vettä
mausteita maun mukaan, esim.

suolaa, maustepippuria ja meiramia

Ruskista jauheliha voissa (valurauta) padassa.

Lisää paloitellut sipuli ja porkkanat, kuullota hetki.

Lisää paloiteltu kaali ja noin 2 dl vettä, laita kansi padan päälle ja hauduta kauan, siis ainakin tunti, mutta mitä pidempään sen parempaa.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta ja herkuttele esimerkiksi puolukoiden kanssa.

Lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali126g27kcal1.5g4.3g0.3g2.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g36g10kcal0.2g2.2g0.1g0.9g
Sipuli (käsittelemätön)36g10kcal0.5g1.7g0.1g0.6g
Vesi50g0kcal0g0g0g0g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g100g170kcal20g0g10g0g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen5g20kcal0.4g0.1g2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana708g474kcal45.2g16.6g25g8.4g
Valittu annoskoko354g237kcal22.6g8.3g12.5g4.2g
Annoskoko puolitettuna177g118kcal11.3g4.2g6.3g2.1g
Arvot/100g100g67kcal6.4g2.3g3.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=223241