Eofiksen kaalipata

Perinteinen ja maistuva pataruoka

neljä annosta

400g naudan (luomu) jauhelihaa
voita ruskistamiseen
1 pienehkö varhaiskaali
2 porkkanaa
3 sipulia
vähän vettä
mausteita maun mukaan, esim.

suolaa, maustepippuria ja meiramia

Ruskista jauheliha voissa (valurauta) padassa.

Lisää paloitellut sipuli ja porkkanat, kuullota hetki.

Lisää paloiteltu kaali ja noin 2 dl vettä, laita kansi padan päälle ja hauduta kauan, siis ainakin tunti, mutta mitä pidempään sen parempaa.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta ja herkuttele esimerkiksi puolukoiden kanssa.

Lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali253g53kcal3g8.6g0.5g5.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g73g20kcal0.4g4.3g0.1g1.8g
Sipuli (käsittelemätön)73g20kcal0.9g3.5g0.1g1.2g
Vesi100g0kcal0g0g0g0g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g200g340kcal40g0g20g0g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen10g40kcal0.7g0.2g4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1416g947kcal90g33.2g49.4g16.6g
Valittu annoskoko708g474kcal45g16.6g24.7g8.3g
Annoskoko puolitettuna354g237kcal22.5g8.3g12.4g4.2g
Arvot/100g100g67kcal6.4g2.3g3.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=223241