Fetakasvisgratiini (Karppi)

Resepti on muunnos Karpin keittokirjan Broilerigratiinista.

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Kaada parsakaalisekoitus* voideltuun vuokaan.

Kuutioi/murustele feta kulhoon ja lisää sinne tuorejuusto ja kerma.

Lisää mausteita oman maun mukaan (esim.

suolaa, pippurisekoitusta, paprikajauhetta).

Sekoita ja kaada vuokaan.

Paista noin puolisen tuntia.

Ripottele raastettu juusto vuoan pinnalle ja paista vielä noin 15 min.

Tämä on hyvää sellaisenaan tai sitten lisukeena lihan kanssa.

*Tämän reseptin voi tehdä myös tuoreesta parsakaalista ja kukkakaalista, jolloin hiilareita tulee vähemmän.

Gratiiniin voi lisätä esimerkiksi broilerisuikaleita tms. jolloin siitä tulee vielä ruokaisampaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Aniviina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Euroshopper parsakaalisekoitus, pakaste748g187kcal18.7g22.5g3.7g18g
Kuohukerma,valio,2dl299g1018kcal6g9g104.8g0g
Apetina välimerellinen juusto (Arla), annos 200g150g367kcal21g3.7g29.9g0g
Philadelphia Light, valkosipuli & yrtit (Kraft), annos 5g75g116kcal6.1g3.4g8.6g0.4g
Arkijuusto, Valio [330kcal]105g346kcal28.3g0g25.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2754g4067kcal160.2g77.2g344.2g36.8g
Valittu annoskoko1377g2033kcal80.1g38.6g172.1g18.4g
Annoskoko puolitettuna689g1017kcal40.1g19.3g86.1g9.2g
Arvot/100g100g148kcal5.8g2.8g12.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=224226