Fetakasvisgratiini (Karppi)

Resepti on muunnos Karpin keittokirjan Broilerigratiinista.

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Kaada parsakaalisekoitus* voideltuun vuokaan.

Kuutioi/murustele feta kulhoon ja lisää sinne tuorejuusto ja kerma.

Lisää mausteita oman maun mukaan (esim.

suolaa, pippurisekoitusta, paprikajauhetta).

Sekoita ja kaada vuokaan.

Paista noin puolisen tuntia.

Ripottele raastettu juusto vuoan pinnalle ja paista vielä noin 15 min.

Tämä on hyvää sellaisenaan tai sitten lisukeena lihan kanssa.

*Tämän reseptin voi tehdä myös tuoreesta parsakaalista ja kukkakaalista, jolloin hiilareita tulee vähemmän.

Gratiiniin voi lisätä esimerkiksi broilerisuikaleita tms. jolloin siitä tulee vielä ruokaisampaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Aniviina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Euroshopper parsakaalisekoitus, pakaste83g21kcal2.1g2.5g0.4g2g
Kuohukerma,valio,2dl33g113kcal0.7g1g11.6g0g
Apetina välimerellinen juusto (Arla), annos 200g17g41kcal2.3g0.4g3.3g0g
Philadelphia Light, valkosipuli & yrtit (Kraft), annos 5g8.3g13kcal0.7g0.4g1g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]12g38kcal3.1g0g2.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana306g452kcal17.8g8.6g38.2g4g
Valittu annoskoko153g226kcal8.9g4.3g19.1g2g
Annoskoko puolitettuna77g113kcal4.5g2.2g9.6g1g
Arvot/100g100g148kcal5.8g2.8g12.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=224226