Fetakasvisgratiini (Karppi)

Resepti on muunnos Karpin keittokirjan Broilerigratiinista.

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Kaada parsakaalisekoitus* voideltuun vuokaan.

Kuutioi/murustele feta kulhoon ja lisää sinne tuorejuusto ja kerma.

Lisää mausteita oman maun mukaan (esim.

suolaa, pippurisekoitusta, paprikajauhetta).

Sekoita ja kaada vuokaan.

Paista noin puolisen tuntia.

Ripottele raastettu juusto vuoan pinnalle ja paista vielä noin 15 min.

Tämä on hyvää sellaisenaan tai sitten lisukeena lihan kanssa.

*Tämän reseptin voi tehdä myös tuoreesta parsakaalista ja kukkakaalista, jolloin hiilareita tulee vähemmän.

Gratiiniin voi lisätä esimerkiksi broilerisuikaleita tms. jolloin siitä tulee vielä ruokaisampaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Aniviina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Euroshopper parsakaalisekoitus, pakaste1000g250kcal25g30g5g24g
Kuohukerma,valio,2dl400g1360kcal8g12g140g0g
Apetina välimerellinen juusto (Arla), annos 200g200g490kcal28g5g40g0g
Philadelphia Light, valkosipuli & yrtit (Kraft), annos 5g100g155kcal8.1g4.5g11.5g0.5g
Arkijuusto, Valio [330kcal]140g462kcal37.8g0g33.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3680g5434kcal213.8g103g460.2g49g
Valittu annoskoko1840g2717kcal106.9g51.5g230.1g24.5g
Annoskoko puolitettuna920g1359kcal53.5g25.8g115.1g12.3g
Arvot/100g100g148kcal5.8g2.8g12.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=224226