Fetakasvisgratiini (Karppi)

Resepti on muunnos Karpin keittokirjan Broilerigratiinista.

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Kaada parsakaalisekoitus* voideltuun vuokaan.

Kuutioi/murustele feta kulhoon ja lisää sinne tuorejuusto ja kerma.

Lisää mausteita oman maun mukaan (esim.

suolaa, pippurisekoitusta, paprikajauhetta).

Sekoita ja kaada vuokaan.

Paista noin puolisen tuntia.

Ripottele raastettu juusto vuoan pinnalle ja paista vielä noin 15 min.

Tämä on hyvää sellaisenaan tai sitten lisukeena lihan kanssa.

*Tämän reseptin voi tehdä myös tuoreesta parsakaalista ja kukkakaalista, jolloin hiilareita tulee vähemmän.

Gratiiniin voi lisätä esimerkiksi broilerisuikaleita tms. jolloin siitä tulee vielä ruokaisampaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Aniviina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Euroshopper parsakaalisekoitus, pakaste250g63kcal6.3g7.5g1.3g6g
Kuohukerma,valio,2dl100g340kcal2g3g35g0g
Apetina välimerellinen juusto (Arla), annos 200g50g123kcal7g1.3g10g0g
Philadelphia Light, valkosipuli & yrtit (Kraft), annos 5g25g39kcal2g1.1g2.9g0.1g
Arkijuusto, Valio [330kcal]35g116kcal9.5g0g8.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana920g1358kcal53.6g25.8g115.2g12.2g
Valittu annoskoko460g679kcal26.8g12.9g57.6g6.1g
Annoskoko puolitettuna230g340kcal13.4g6.5g28.8g3.1g
Arvot/100g100g148kcal5.8g2.8g12.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=224226