Peltileipä

Ota iso kulho tai vati.

Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva.

Lisää sitten öljy, suola, sokeri, hiutaleet ja auringonkukansiemenet.

Lisää suurin osa jauhoista ja kun jauhot ovat sekaisin, vaivaa käsin tai vatkaimen taikinakoukuilla noin 5 min. Alusta taikinaan vielä loput jauhot niin että siitä tulee kimmoisaa ja se irtoaa kulhon renunoista.

Kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa 45 min. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattulle syvälle uunipellille.

Jos uuni ja peltisi on pieni, jätä pieni osa pois ja pyörittele niistä erikseen muutama sämpylä toiselle pellille.

Nykyaikaisiin isohkoihin uuninpelleihin menee koko litran taikina! Taputtele leipä pellille jauhotetuin käsin, voitele leivän pinta kevyesti vedelle ja ripottele päälle kaurahiutaleita.

Leikkaa pitsaleikkurilla leipä ruudukoksi (n.30-35 palaa).

Leikkaa pohjaan saakka, jotta ruudukko säilyy kohottamisen aikana.

Kohota peitettynä vielä 30-45 min. Paista peltileipä kypsäksi 200 asteessa uunin keskitasolla ( tämä vie 30-45 min uunista riippuen).

Jäähdytä ritilällä ja leikkaa neliöiksi valmiita uria pitkin!

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Raisu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2000g0kcal0g0g0g0g
Hiiva, 50g150g92kcal19.6g1.6g0.6g0g
Rypsiöljy 180g1592kcal0g0g180g0g
Ruokasuola jodioitu 40g1kcal0.3g0g0g0g
Sokeri24g97kcal0g24g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl240g816kcal33.6g134.4g16.1g26.4g
Auringonkukansiemen 200g1188kcal46g25.2g99g12g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)3000g10500kcal360g2070g57g150g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11668g28571kcal919g4510.4g705.4g376.8g
Valittu annoskoko5834g14285kcal459.5g2255.2g352.7g188.4g
Annoskoko puolitettuna2917g7143kcal229.8g1127.6g176.4g94.2g
Arvot/100g100g245kcal7.9g38.7g6g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=225132