Jauheliha-herkkari-bolognese

Silppua sipuli ja valkosipuli ja hauduta öljyssä.

Siirrä sivuun.

Jauha liha (tai käytä valmista jauhelihaa) ja paista kahdessa erässä öljytilkassa.

Lisää neljään osaan halkaistut herkkusienet ja sipulit, häränlihafondi ja vesi kiehuvana.

Lisää myös tomaattipyree ja keittele puolisen tuntia, tai kunnes vesimäärä on vähentynyt mieleiseksi kastikkeeksi.

Mausta maun mukaan: minä laitoin paprikajauhetta, chiliä, juustokuminaa ja korianteria.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 341 grammaa

Sakrima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan takuumurea paisti (Atria), annos 100g125g138kcal26.3g0g3.3g0g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g18g13kcal0.8g2.3g0g0g
Fondi häränliha. (Knorr), annos 10g2.5g4kcal0.2g0.8g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 125g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 2.5g22kcal0g0g2.5g0g
Sipuli (kuorittu)15g4.1kcal0.2g0.7g0g0.3g
Valkosipuli 3g3.3kcal0.2g0.5g0g0.1g
Herkkusieni 50g8kcal1.1g0.2g0.2g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana682g384kcal57.6g9g12g2.4g
Valittu annoskoko341g192kcal28.8g4.5g6g1.2g
Annoskoko puolitettuna171g96kcal14.4g2.3g3g0.6g
Arvot/100g100g56kcal8.4g1.3g1.8g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=229006