Jamie oliverin pizza

Pohja;
3dl puolikarkea vehnäjauho
4,5dl durumjauho
reilu 1tl suolaa
3dl kädenlämpöistä vettä
3tl sokeria
8g kuivahiivaa

1. Liuota kädenlämpöiseen veteen sokeri ja kuivahiiva. 2. Sekoita loput kuivat aineet ensin keskenään ja lisää sen jälkeen nesteeseen. 3. Vaivaa taikinasta kimmoisa pallo. 4. Jätä taikina levähtämään n. 15minuutiksi, ja valmistele sillä aikaa täytteet.

Kauli taikinasta kaksi pellin kokoista pohjaa.

Täytä pizza haluamallasi tavalla.

(tässä ohjeessa/kalorimäärässä käytetty molempiin pellillisiin yhteensä 2prk tomaattipyrettä, 150g punaleimaemmentalia, 800g raejuustoa, 2prk tonnikalaa sekä 1pss kinkkusuikaleita) Pohjalle tomaattipyre, seuraavaksi juustot ja sitten muut täytteet.

Paista uunin yläosassa 250asteessa n. 10min.

Pizzasta tulee parempi jos sen paistaa öljytyn folion päällä ritilällä.

Pizza jaetaan 8osaan/pellillinen, yksi annos painaa n. 137g.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Marjab
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 86g294kcal8.7g59.9g1g3g
Vehnäjauho, durum 145g514kcal18.8g91.2g3.6g18.2g
Sokeri 5.3g21kcal0g5.3g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g3.5g0kcal0g0g0g0g
Tonnikalapalat vedessä, Pirkka132g145kcal32.9g0g1.3g0g
Kinkkusuikale Pirkka110g113kcal19.8g2g2.7g0g
Tomaattipyree, Pirkka61g50kcal2.1g11.7g0.6g0.6g
Juustoraaste emmental punaleima66g257kcal19.1g0g19.8g0g
Raejuusto, Milbona, Lidl351g316kcal56.2g8.8g7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1918g3420kcal315.2g357.8g72g43.6g
Valittu annoskoko959g1710kcal157.6g178.9g36g21.8g
Annoskoko puolitettuna480g855kcal78.8g89.5g18g10.9g
Arvot/100g100g178kcal16.4g18.7g3.8g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=232960