Hirvenlihabolognese 2

400 g jauhelihaa
1 rkl rypsiöljyä
150 g sipulia
5 valkosipulinkynttä
1 dl sellerin lehtiä (pakastettuja)
500 g tomaattimurskaa
15 g rouheista sämpyläjauhoa
mustapippuria
3,5 dl vettä

Paista jauheliha, pikotut sipulit öljyssä.

Laita kattilaan sellerin lehdet, tomaattimurska, vesi ja sämpyläjauhot (n 2 rkl) ja lisää paistinpannulta lihaseos.

Keitä n 20 min, kunnes kastike on saostunut.

Lisää soijakastiketta maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1085 grammaa

Yxii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaattimurskaa oliiveilla (Del monte), annos 400g1000g200kcal40g39g1g0g
Hirvenliha, 100g800g896kcal168.8g0g24g0g
Sipuli (kuorittu)300g81kcal3.9g14.4g0.6g5.1g
Valkosipuli 40g43kcal3.2g6.5g0.2g0.8g
Kokojyväpitoinen sämpyläjauhoseos 1dl=65g (Myllärin), annos 65g30g101kcal3.6g19.8g0.7g2.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4340g2642kcal439g159.4g53g16.8g
Valittu annoskoko2170g1321kcal219.5g79.7g26.5g8.4g
Annoskoko puolitettuna1085g660kcal109.8g39.9g13.3g4.2g
Arvot/100g100g61kcal10.1g3.7g1.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234500