Hirvenlihabolognese 2

400 g jauhelihaa
1 rkl rypsiöljyä
150 g sipulia
5 valkosipulinkynttä
1 dl sellerin lehtiä (pakastettuja)
500 g tomaattimurskaa
15 g rouheista sämpyläjauhoa
mustapippuria
3,5 dl vettä

Paista jauheliha, pikotut sipulit öljyssä.

Laita kattilaan sellerin lehdet, tomaattimurska, vesi ja sämpyläjauhot (n 2 rkl) ja lisää paistinpannulta lihaseos.

Keitä n 20 min, kunnes kastike on saostunut.

Lisää soijakastiketta maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1085 grammaa

Yxii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaattimurskaa oliiveilla (Del monte), annos 400g1500g300kcal60g58.5g1.5g0g
Hirvenliha, 100g1200g1344kcal253.2g0g36g0g
Sipuli (kuorittu)450g122kcal5.8g21.6g0.9g7.6g
Valkosipuli 60g65kcal4.7g9.8g0.4g1.3g
Kokojyväpitoinen sämpyläjauhoseos 1dl=65g (Myllärin), annos 65g45g151kcal5.4g29.7g1.1g3.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6510g3963kcal658.2g239.2g79.8g25.2g
Valittu annoskoko3255g1981kcal329.1g119.6g39.9g12.6g
Annoskoko puolitettuna1628g991kcal164.6g59.8g20g6.3g
Arvot/100g100g61kcal10.1g3.7g1.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234500