Hirvenlihabolognese 2

400 g jauhelihaa
1 rkl rypsiöljyä
150 g sipulia
5 valkosipulinkynttä
1 dl sellerin lehtiä (pakastettuja)
500 g tomaattimurskaa
15 g rouheista sämpyläjauhoa
mustapippuria
3,5 dl vettä

Paista jauheliha, pikotut sipulit öljyssä.

Laita kattilaan sellerin lehdet, tomaattimurska, vesi ja sämpyläjauhot (n 2 rkl) ja lisää paistinpannulta lihaseos.

Keitä n 20 min, kunnes kastike on saostunut.

Lisää soijakastiketta maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1085 grammaa

Yxii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaattimurskaa oliiveilla (Del monte), annos 400g250g50kcal10g9.8g0.3g0g
Hirvenliha, 100g200g224kcal42.2g0g6g0g
Sipuli (kuorittu)75g20kcal1g3.6g0.1g1.3g
Valkosipuli 10g11kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Kokojyväpitoinen sämpyläjauhoseos 1dl=65g (Myllärin), annos 65g7.5g25kcal0.9g5g0.2g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1085g660kcal109.8g40g13.4g4.2g
Valittu annoskoko543g330kcal54.9g20g6.7g2.1g
Annoskoko puolitettuna271g165kcal27.5g10g3.4g1.1g
Arvot/100g100g61kcal10.1g3.7g1.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234500