Hirvenlihabolognese 2

400 g jauhelihaa
1 rkl rypsiöljyä
150 g sipulia
5 valkosipulinkynttä
1 dl sellerin lehtiä (pakastettuja)
500 g tomaattimurskaa
15 g rouheista sämpyläjauhoa
mustapippuria
3,5 dl vettä

Paista jauheliha, pikotut sipulit öljyssä.

Laita kattilaan sellerin lehdet, tomaattimurska, vesi ja sämpyläjauhot (n 2 rkl) ja lisää paistinpannulta lihaseos.

Keitä n 20 min, kunnes kastike on saostunut.

Lisää soijakastiketta maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1085 grammaa

Yxii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaattimurskaa oliiveilla (Del monte), annos 400g2500g500kcal100g97.5g2.5g0g
Hirvenliha, 100g2000g2240kcal422g0g60g0g
Sipuli (kuorittu)750g203kcal9.7g36g1.5g12.7g
Valkosipuli 100g108kcal7.9g16.3g0.6g2.1g
Kokojyväpitoinen sämpyläjauhoseos 1dl=65g (Myllärin), annos 65g75g251kcal9g49.5g1.8g6.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10850g6604kcal1097.2g398.6g132.8g42g
Valittu annoskoko5425g3302kcal548.6g199.3g66.4g21g
Annoskoko puolitettuna2713g1651kcal274.3g99.7g33.2g10.5g
Arvot/100g100g61kcal10.1g3.7g1.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234500