Hirvenlihabolognese 2

400 g jauhelihaa
1 rkl rypsiöljyä
150 g sipulia
5 valkosipulinkynttä
1 dl sellerin lehtiä (pakastettuja)
500 g tomaattimurskaa
15 g rouheista sämpyläjauhoa
mustapippuria
3,5 dl vettä

Paista jauheliha, pikotut sipulit öljyssä.

Laita kattilaan sellerin lehdet, tomaattimurska, vesi ja sämpyläjauhot (n 2 rkl) ja lisää paistinpannulta lihaseos.

Keitä n 20 min, kunnes kastike on saostunut.

Lisää soijakastiketta maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1085 grammaa

Yxii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaattimurskaa oliiveilla (Del monte), annos 400g3500g700kcal140g136.5g3.5g0g
Hirvenliha, 100g2800g3136kcal590.8g0g84g0g
Sipuli (kuorittu)1050g284kcal13.6g50.4g2.1g17.8g
Valkosipuli 140g152kcal11.1g22.8g0.8g2.9g
Kokojyväpitoinen sämpyläjauhoseos 1dl=65g (Myllärin), annos 65g105g352kcal12.6g69.3g2.5g8.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15190g9246kcal1536.2g558g185.8g58.6g
Valittu annoskoko7595g4623kcal768.1g279g92.9g29.3g
Annoskoko puolitettuna3798g2312kcal384.1g139.5g46.5g14.7g
Arvot/100g100g61kcal10.1g3.7g1.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234500