Hirvenlihabolognese 2

400 g jauhelihaa
1 rkl rypsiöljyä
150 g sipulia
5 valkosipulinkynttä
1 dl sellerin lehtiä (pakastettuja)
500 g tomaattimurskaa
15 g rouheista sämpyläjauhoa
mustapippuria
3,5 dl vettä

Paista jauheliha, pikotut sipulit öljyssä.

Laita kattilaan sellerin lehdet, tomaattimurska, vesi ja sämpyläjauhot (n 2 rkl) ja lisää paistinpannulta lihaseos.

Keitä n 20 min, kunnes kastike on saostunut.

Lisää soijakastiketta maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1085 grammaa

Yxii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaattimurskaa oliiveilla (Del monte), annos 400g4500g900kcal180g175.5g4.5g0g
Hirvenliha, 100g3600g4032kcal759.6g0g108g0g
Sipuli (kuorittu)1350g365kcal17.5g64.8g2.7g22.9g
Valkosipuli 180g195kcal14.2g29.3g1.1g3.8g
Kokojyväpitoinen sämpyläjauhoseos 1dl=65g (Myllärin), annos 65g135g452kcal16.2g89.1g3.2g11.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19530g11887kcal1975g717.4g239g75.6g
Valittu annoskoko9765g5944kcal987.5g358.7g119.5g37.8g
Annoskoko puolitettuna4883g2972kcal493.8g179.4g59.8g18.9g
Arvot/100g100g61kcal10.1g3.7g1.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234500