Mummon muruinen raparperipiirakka

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, kerma ja voisula.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan.

Lisää raparperit.

Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista 25–30 minuuttia.

Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Marjolaine
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 83g118kcal10.3g0.2g8.5g0g
Sokeri 150g610kcal0g150.1g0g0g
Maito, Kevyt75g35kcal2.4g3.6g1.1g0g
Kuohukerma,valio,2dl75g255kcal1.5g2.3g26.3g0g
Voi 60% rasvaa 71g389kcal0.6g0.4g43.5g0g
Leivinjauhe 7.5g13kcal0.4g2.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 195g670kcal19.9g136.7g2.3g6.8g
Raparperi 225g76kcal1.6g12.4g0.2g3.2g
Voi 60% rasvaa 38g205kcal0.3g0.2g22.9g0g
Sokeri 75g305kcal0g75g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 49g168kcal5g34.2g0.6g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2088g5685kcal84g835.8g210.8g23.4g
Valittu annoskoko1044g2842kcal42g417.9g105.4g11.7g
Annoskoko puolitettuna522g1421kcal21g209g52.7g5.9g
Arvot/100g100g272kcal4g40g10.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235273