Mummon muruinen raparperipiirakka

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, kerma ja voisula.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan.

Lisää raparperit.

Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista 25–30 minuuttia.

Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Marjolaine
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 96g138kcal12g0.3g9.9g0g
Sokeri 175g711kcal0g175.1g0g0g
Maito, Kevyt88g40kcal2.8g4.2g1.3g0g
Kuohukerma,valio,2dl88g298kcal1.8g2.6g30.7g0g
Voi 60% rasvaa 83g454kcal0.7g0.4g50.8g0g
Leivinjauhe 8.8g15kcal0.5g3.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 228g782kcal23.2g159.5g2.7g8g
Raparperi 263g89kcal1.8g14.5g0.3g3.7g
Voi 60% rasvaa 44g239kcal0.4g0.2g26.7g0g
Sokeri 88g356kcal0g87.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 57g195kcal5.8g39.9g0.7g2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2436g6632kcal98g975g246.2g27.4g
Valittu annoskoko1218g3316kcal49g487.5g123.1g13.7g
Annoskoko puolitettuna609g1658kcal24.5g243.8g61.6g6.9g
Arvot/100g100g272kcal4g40g10.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235273