Mummon muruinen raparperipiirakka

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, kerma ja voisula.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan.

Lisää raparperit.

Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista 25–30 minuuttia.

Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Marjolaine
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 110g157kcal13.8g0.3g11.3g0g
Sokeri 200g813kcal0g200.1g0g0g
Maito, Kevyt100g46kcal3.2g4.8g1.5g0g
Kuohukerma,valio,2dl100g341kcal2g3g35.1g0g
Voi 60% rasvaa 95g518kcal0.8g0.5g58g0g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.8g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 260g893kcal26.5g182.3g3.1g9.1g
Raparperi 300g101kcal2.1g16.5g0.3g4.2g
Voi 60% rasvaa 50g273kcal0.4g0.3g30.5g0g
Sokeri 100g407kcal0g100g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 65g223kcal6.6g45.6g0.8g2.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2784g7580kcal111.8g1114.4g281.2g31.4g
Valittu annoskoko1392g3790kcal55.9g557.2g140.6g15.7g
Annoskoko puolitettuna696g1895kcal28g278.6g70.3g7.9g
Arvot/100g100g272kcal4g40g10.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235273