Mummon muruinen raparperipiirakka

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, kerma ja voisula.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan.

Lisää raparperit.

Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista 25–30 minuuttia.

Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Marjolaine
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 124g177kcal15.5g0.4g12.7g0g
Sokeri 225g915kcal0g225.1g0g0g
Maito, Kevyt113g52kcal3.6g5.4g1.7g0g
Kuohukerma,valio,2dl113g383kcal2.3g3.4g39.4g0g
Voi 60% rasvaa 107g583kcal1g0.5g65.3g0g
Leivinjauhe 11g20kcal0.6g4.3g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 293g1005kcal29.8g205g3.5g10.3g
Raparperi 338g114kcal2.3g18.6g0.3g4.7g
Voi 60% rasvaa 56g307kcal0.5g0.3g34.4g0g
Sokeri 113g457kcal0g112.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 73g251kcal7.5g51.3g0.9g2.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3132g8527kcal126.2g1253.6g316.4g35.4g
Valittu annoskoko1566g4264kcal63.1g626.8g158.2g17.7g
Annoskoko puolitettuna783g2132kcal31.6g313.4g79.1g8.9g
Arvot/100g100g272kcal4g40g10.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235273