Mummon muruinen raparperipiirakka

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, kerma ja voisula.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan.

Lisää raparperit.

Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista 25–30 minuuttia.

Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Marjolaine
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 14g20kcal1.7g0g1.4g0g
Sokeri 25g102kcal0g25g0g0g
Maito, Kevyt13g5.8kcal0.4g0.6g0.2g0g
Kuohukerma,valio,2dl13g43kcal0.3g0.4g4.4g0g
Voi 60% rasvaa 12g65kcal0.1g0.1g7.3g0g
Leivinjauhe 1.3g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 33g112kcal3.3g22.8g0.4g1.1g
Raparperi 38g13kcal0.3g2.1g0g0.5g
Voi 60% rasvaa 6.3g34kcal0.1g0g3.8g0g
Sokeri 13g51kcal0g12.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 8.1g28kcal0.8g5.7g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana348g947kcal14.2g139.4g35.2g3.8g
Valittu annoskoko174g474kcal7.1g69.7g17.6g1.9g
Annoskoko puolitettuna87g237kcal3.6g34.9g8.8g1g
Arvot/100g100g272kcal4.1g40.1g10.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235273