Mummon muruinen raparperipiirakka

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, kerma ja voisula.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan.

Lisää raparperit.

Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista 25–30 minuuttia.

Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Marjolaine
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 138g196kcal17.2g0.4g14.1g0g
Sokeri 250g1016kcal0g250.1g0g0g
Maito, Kevyt125g58kcal4g6g1.9g0g
Kuohukerma,valio,2dl125g426kcal2.5g3.8g43.8g0g
Voi 60% rasvaa 119g648kcal1.1g0.6g72.5g0g
Leivinjauhe 13g22kcal0.7g4.7g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 326g1117kcal33.2g227.8g3.9g11.4g
Raparperi 376g127kcal2.6g20.7g0.4g5.3g
Voi 60% rasvaa 63g341kcal0.6g0.3g38.2g0g
Sokeri 125g508kcal0g125.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 81g279kcal8.3g57g1g2.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3480g9475kcal140.4g1393g351.6g39.2g
Valittu annoskoko1740g4737kcal70.2g696.5g175.8g19.6g
Annoskoko puolitettuna870g2369kcal35.1g348.3g87.9g9.8g
Arvot/100g100g272kcal4g40g10.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235273