Mummon muruinen raparperipiirakka

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, kerma ja voisula.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan.

Lisää raparperit.

Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista 25–30 minuuttia.

Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Marjolaine
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 165g236kcal20.7g0.5g16.9g0g
Sokeri 300g1220kcal0g300.1g0g0g
Maito, Kevyt150g69kcal4.8g7.2g2.3g0g
Kuohukerma,valio,2dl150g511kcal3g4.5g52.6g0g
Voi 60% rasvaa 143g778kcal1.3g0.7g87g0g
Leivinjauhe 15g26kcal0.8g5.7g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 391g1340kcal39.8g273.4g4.7g13.7g
Raparperi 451g152kcal3.1g24.8g0.5g6.3g
Voi 60% rasvaa 75g409kcal0.7g0.4g45.8g0g
Sokeri 150g610kcal0g150.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 98g335kcal9.9g68.3g1.2g3.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4176g11369kcal168.2g1671.4g422g47g
Valittu annoskoko2088g5685kcal84.1g835.7g211g23.5g
Annoskoko puolitettuna1044g2842kcal42.1g417.9g105.5g11.8g
Arvot/100g100g272kcal4g40g10.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235273