Mummon muruinen raparperipiirakka

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, kerma ja voisula.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan.

Lisää raparperit.

Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista 25–30 minuuttia.

Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Marjolaine
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 193g275kcal24.1g0.6g19.8g0g
Sokeri 351g1423kcal0g350.2g0g0g
Maito, Kevyt175g81kcal5.6g8.4g2.6g0g
Kuohukerma,valio,2dl175g596kcal3.5g5.3g61.3g0g
Voi 60% rasvaa 167g907kcal1.5g0.8g101.5g0g
Leivinjauhe 18g31kcal0.9g6.6g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 456g1563kcal46.4g319g5.5g15.9g
Raparperi 526g177kcal3.6g28.9g0.5g7.4g
Voi 60% rasvaa 88g477kcal0.8g0.4g53.4g0g
Sokeri 175g711kcal0g175.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 114g391kcal11.6g79.7g1.4g4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4872g13264kcal196g1950g492g54.8g
Valittu annoskoko2436g6632kcal98g975g246g27.4g
Annoskoko puolitettuna1218g3316kcal49g487.5g123g13.7g
Arvot/100g100g272kcal4g40g10.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235273