Mummon muruinen raparperipiirakka

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, kerma ja voisula.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan.

Lisää raparperit.

Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista 25–30 minuuttia.

Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Marjolaine
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 21g30kcal2.6g0.1g2.1g0g
Sokeri 38g152kcal0g37.5g0g0g
Maito, Kevyt19g8.6kcal0.6g0.9g0.3g0g
Kuohukerma,valio,2dl19g64kcal0.4g0.6g6.6g0g
Voi 60% rasvaa 18g97kcal0.2g0.1g10.9g0g
Leivinjauhe 1.9g3.3kcal0.1g0.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 49g168kcal5g34.2g0.6g1.7g
Raparperi 56g19kcal0.4g3.1g0.1g0.8g
Voi 60% rasvaa 9g51kcal0.1g0g5.7g0g
Sokeri 19g76kcal0g18.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 12g42kcal1.2g8.5g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana522g1421kcal21.2g209g52.8g5.8g
Valittu annoskoko261g711kcal10.6g104.5g26.4g2.9g
Annoskoko puolitettuna131g355kcal5.3g52.3g13.2g1.5g
Arvot/100g100g272kcal4.1g40g10.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235273