Mummon muruinen raparperipiirakka

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, kerma ja voisula.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan.

Lisää raparperit.

Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista 25–30 minuuttia.

Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Marjolaine
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 220g314kcal27.5g0.7g22.6g0g
Sokeri 400g1624kcal0g399.6g0g0g
Maito, Kevyt200g92kcal6.4g9.6g3g0g
Kuohukerma,valio,2dl200g680kcal4g6g70g0g
Voi 60% rasvaa 190g1035kcal1.7g0.9g115.9g0g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.6g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 520g1784kcal53g364g6.2g18.2g
Raparperi 600g202kcal4.1g33g0.6g8.4g
Voi 60% rasvaa 100g545kcal0.9g0.5g61g0g
Sokeri 200g812kcal0g199.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 130g446kcal13.2g91g1.6g4.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5560g15138kcal223.6g2225.4g561.8g62.6g
Valittu annoskoko2780g7569kcal111.8g1112.7g280.9g31.3g
Annoskoko puolitettuna1390g3784kcal55.9g556.4g140.5g15.7g
Arvot/100g100g272kcal4g40g10.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235273