Mummon muruinen raparperipiirakka

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, kerma ja voisula.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan.

Lisää raparperit.

Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista 25–30 minuuttia.

Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Marjolaine
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 220g314kcal27.5g0.7g22.6g0g
Sokeri 401g1626kcal0g400.2g0g0g
Maito, Kevyt200g92kcal6.4g9.6g3g0g
Kuohukerma,valio,2dl200g681kcal4g6g70.1g0g
Voi 60% rasvaa 190g1037kcal1.7g1g116g0g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.6g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 521g1787kcal53.1g364.5g6.2g18.2g
Raparperi 601g202kcal4.1g33g0.6g8.4g
Voi 60% rasvaa 100g546kcal0.9g0.5g61.1g0g
Sokeri 200g813kcal0g200.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 130g447kcal13.3g91.1g1.6g4.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5568g15159kcal224g2228.6g562.4g62.6g
Valittu annoskoko2784g7580kcal112g1114.3g281.2g31.3g
Annoskoko puolitettuna1392g3790kcal56g557.2g140.6g15.7g
Arvot/100g100g272kcal4g40g10.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235273