Mummon muruinen raparperipiirakka

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, kerma ja voisula.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan.

Lisää raparperit.

Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista 25–30 minuuttia.

Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Marjolaine
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 248g354kcal31g0.7g25.4g0g
Sokeri 451g1829kcal0g450.2g0g0g
Maito, Kevyt225g104kcal7.2g10.8g3.4g0g
Kuohukerma,valio,2dl225g766kcal4.5g6.8g78.9g0g
Voi 60% rasvaa 214g1166kcal1.9g1.1g130.5g0g
Leivinjauhe 23g40kcal1.2g8.5g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 586g2010kcal59.7g410.1g7g20.5g
Raparperi 676g228kcal4.7g37.2g0.7g9.5g
Voi 60% rasvaa 113g614kcal1g0.6g68.7g0g
Sokeri 225g915kcal0g225.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 147g503kcal14.9g102.5g1.8g5.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6264g17054kcal252.2g2507.2g632.8g70.4g
Valittu annoskoko3132g8527kcal126.1g1253.6g316.4g35.2g
Annoskoko puolitettuna1566g4264kcal63.1g626.8g158.2g17.6g
Arvot/100g100g272kcal4g40g10.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235273