Mummon muruinen raparperipiirakka

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, kerma ja voisula.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan.

Lisää raparperit.

Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista 25–30 minuuttia.

Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Marjolaine
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 28g39kcal3.4g0.1g2.8g0g
Sokeri 50g203kcal0g50g0g0g
Maito, Kevyt25g12kcal0.8g1.2g0.4g0g
Kuohukerma,valio,2dl25g85kcal0.5g0.8g8.8g0g
Voi 60% rasvaa 24g130kcal0.2g0.1g14.5g0g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 65g223kcal6.6g45.6g0.8g2.3g
Raparperi 75g25kcal0.5g4.1g0.1g1.1g
Voi 60% rasvaa 13g68kcal0.1g0.1g7.6g0g
Sokeri 25g102kcal0g25g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 16g56kcal1.7g11.4g0.2g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana696g1895kcal27.8g278.6g70.4g8g
Valittu annoskoko348g947kcal13.9g139.3g35.2g4g
Annoskoko puolitettuna174g474kcal7g69.7g17.6g2g
Arvot/100g100g272kcal4g40g10.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235273