Mummon muruinen raparperipiirakka

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, kerma ja voisula.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan.

Lisää raparperit.

Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista 25–30 minuuttia.

Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Marjolaine
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 275g393kcal34.4g0.8g28.2g0g
Sokeri 501g2032kcal0g500.2g0g0g
Maito, Kevyt250g115kcal8g12g3.8g0g
Kuohukerma,valio,2dl250g851kcal5g7.5g87.6g0g
Voi 60% rasvaa 238g1296kcal2.1g1.2g145g0g
Leivinjauhe 25g44kcal1.3g9.5g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 651g2234kcal66.3g455.7g7.8g22.8g
Raparperi 751g253kcal5.2g41.3g0.8g10.5g
Voi 60% rasvaa 125g682kcal1.1g0.6g76.3g0g
Sokeri 250g1016kcal0g250.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 163g558kcal16.6g113.9g2g5.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6960g18950kcal280g2785.6g703g78.2g
Valittu annoskoko3480g9475kcal140g1392.8g351.5g39.1g
Annoskoko puolitettuna1740g4737kcal70g696.4g175.8g19.6g
Arvot/100g100g272kcal4g40g10.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235273