Mummon muruinen raparperipiirakka

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, kerma ja voisula.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan.

Lisää raparperit.

Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista 25–30 minuuttia.

Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Marjolaine
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 34g49kcal4.3g0.1g3.5g0g
Sokeri 63g254kcal0g62.5g0g0g
Maito, Kevyt31g14kcal1g1.5g0.5g0g
Kuohukerma,valio,2dl31g106kcal0.6g0.9g11g0g
Voi 60% rasvaa 30g162kcal0.3g0.1g18.1g0g
Leivinjauhe 3.1g5.5kcal0.2g1.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 81g279kcal8.3g57g1g2.8g
Raparperi 94g32kcal0.6g5.2g0.1g1.3g
Voi 60% rasvaa 16g85kcal0.1g0.1g9.5g0g
Sokeri 31g127kcal0g31.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 20g70kcal2.1g14.2g0.2g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana870g2369kcal35g348.2g87.8g9.6g
Valittu annoskoko435g1184kcal17.5g174.1g43.9g4.8g
Annoskoko puolitettuna218g592kcal8.8g87.1g22g2.4g
Arvot/100g100g272kcal4g40g10.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235273