Mummon muruinen raparperipiirakka

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, kerma ja voisula.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan.

Lisää raparperit.

Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista 25–30 minuuttia.

Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Marjolaine
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 41g59kcal5.2g0.1g4.2g0g
Sokeri 75g305kcal0g75g0g0g
Maito, Kevyt38g17kcal1.2g1.8g0.6g0g
Kuohukerma,valio,2dl38g128kcal0.8g1.1g13.1g0g
Voi 60% rasvaa 36g194kcal0.3g0.2g21.8g0g
Leivinjauhe 3.8g6.6kcal0.2g1.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 98g335kcal9.9g68.3g1.2g3.4g
Raparperi 113g38kcal0.8g6.2g0.1g1.6g
Voi 60% rasvaa 19g102kcal0.2g0.1g11.5g0g
Sokeri 38g152kcal0g37.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 24g84kcal2.5g17.1g0.3g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1044g2842kcal42.2g417.6g105.6g11.8g
Valittu annoskoko522g1421kcal21.1g208.8g52.8g5.9g
Annoskoko puolitettuna261g711kcal10.6g104.4g26.4g3g
Arvot/100g100g272kcal4g40g10.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235273