Mummon muruinen raparperipiirakka

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, kerma ja voisula.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan.

Lisää raparperit.

Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista 25–30 minuuttia.

Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Marjolaine
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 440g628kcal55g1.3g45.1g0g
Sokeri 800g3247kcal0g799.2g0g0g
Maito, Kevyt400g184kcal12.8g19.2g6g0g
Kuohukerma,valio,2dl400g1360kcal8g12g140g0g
Voi 60% rasvaa 380g2071kcal3.4g1.9g231.7g0g
Leivinjauhe 40g70kcal2.1g15.1g0g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 1040g3568kcal106g728g12.5g36.4g
Raparperi 1200g404kcal8.3g66g1.2g16.8g
Voi 60% rasvaa 200g1090kcal1.8g1g122g0g
Sokeri 400g1624kcal0g399.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 260g892kcal26.5g182g3.1g9.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11120g30275kcal447.8g4450.6g1123.2g125g
Valittu annoskoko5560g15138kcal223.9g2225.3g561.6g62.5g
Annoskoko puolitettuna2780g7569kcal112g1112.7g280.8g31.3g
Arvot/100g100g272kcal4g40g10.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235273