Mummon muruinen raparperipiirakka

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, kerma ja voisula.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan.

Lisää raparperit.

Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista 25–30 minuuttia.

Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Marjolaine
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 48g69kcal6g0.1g4.9g0g
Sokeri 88g356kcal0g87.5g0g0g
Maito, Kevyt44g20kcal1.4g2.1g0.7g0g
Kuohukerma,valio,2dl44g149kcal0.9g1.3g15.3g0g
Voi 60% rasvaa 42g227kcal0.4g0.2g25.4g0g
Leivinjauhe 4.4g7.7kcal0.2g1.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 114g391kcal11.6g79.7g1.4g4g
Raparperi 131g44kcal0.9g7.2g0.1g1.8g
Voi 60% rasvaa 22g119kcal0.2g0.1g13.4g0g
Sokeri 44g178kcal0g43.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 29g98kcal2.9g19.9g0.3g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1218g3316kcal49g487.2g123g13.6g
Valittu annoskoko609g1658kcal24.5g243.6g61.5g6.8g
Annoskoko puolitettuna305g829kcal12.3g121.8g30.8g3.4g
Arvot/100g100g272kcal4g40g10.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235273