Mummon muruinen raparperipiirakka

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, kerma ja voisula.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan.

Lisää raparperit.

Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista 25–30 minuuttia.

Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Marjolaine
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 55g79kcal6.9g0.2g5.6g0g
Sokeri 100g407kcal0g100g0g0g
Maito, Kevyt50g23kcal1.6g2.4g0.8g0g
Kuohukerma,valio,2dl50g170kcal1g1.5g17.5g0g
Voi 60% rasvaa 48g259kcal0.4g0.2g29g0g
Leivinjauhe 5g8.8kcal0.3g1.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 130g447kcal13.3g91.1g1.6g4.6g
Raparperi 150g51kcal1g8.3g0.2g2.1g
Voi 60% rasvaa 25g136kcal0.2g0.1g15.3g0g
Sokeri 50g203kcal0g50g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 33g112kcal3.3g22.8g0.4g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1392g3790kcal56g557g140.8g15.6g
Valittu annoskoko696g1895kcal28g278.5g70.4g7.8g
Annoskoko puolitettuna348g948kcal14g139.3g35.2g3.9g
Arvot/100g100g272kcal4g40g10.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235273