Mummon muruinen raparperipiirakka

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, kerma ja voisula.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan.

Lisää raparperit.

Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista 25–30 minuuttia.

Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Marjolaine
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 62g88kcal7.7g0.2g6.4g0g
Sokeri 113g457kcal0g112.5g0g0g
Maito, Kevyt56g26kcal1.8g2.7g0.8g0g
Kuohukerma,valio,2dl56g192kcal1.1g1.7g19.7g0g
Voi 60% rasvaa 54g292kcal0.5g0.3g32.6g0g
Leivinjauhe 5.6g10kcal0.3g2.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 147g503kcal14.9g102.5g1.8g5.1g
Raparperi 169g57kcal1.2g9.3g0.2g2.4g
Voi 60% rasvaa 28g154kcal0.3g0.1g17.2g0g
Sokeri 56g229kcal0g56.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 37g126kcal3.7g25.6g0.4g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1566g4263kcal63g626.6g158.2g17.6g
Valittu annoskoko783g2132kcal31.5g313.3g79.1g8.8g
Annoskoko puolitettuna392g1066kcal15.8g156.7g39.6g4.4g
Arvot/100g100g272kcal4g40g10.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235273