Mummon muruinen raparperipiirakka

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, kerma ja voisula.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan.

Lisää raparperit.

Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista 25–30 minuuttia.

Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Marjolaine
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 6.9g10kcal0.9g0g0.7g0g
Sokeri 13g51kcal0g12.5g0g0g
Maito, Kevyt6.3g2.9kcal0.2g0.3g0.1g0g
Kuohukerma,valio,2dl6.3g21kcal0.1g0.2g2.2g0g
Voi 60% rasvaa 5.9g32kcal0.1g0g3.6g0g
Leivinjauhe 0.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 16g56kcal1.7g11.4g0.2g0.6g
Raparperi 19g6.3kcal0.1g1g0g0.3g
Voi 60% rasvaa 3.1g17kcal0g0g1.9g0g
Sokeri 6.3g25kcal0g6.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4.1g14kcal0.4g2.8g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana174g474kcal7g69.4g17.4g2g
Valittu annoskoko87g237kcal3.5g34.7g8.7g1g
Annoskoko puolitettuna44g119kcal1.8g17.4g4.4g0.5g
Arvot/100g100g272kcal4g39.8g10g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235273