Mummon muruinen raparperipiirakka

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, kerma ja voisula.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan.

Lisää raparperit.

Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista 25–30 minuuttia.

Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Marjolaine
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 69g98kcal8.6g0.2g7.1g0g
Sokeri 125g508kcal0g125.1g0g0g
Maito, Kevyt63g29kcal2g3g0.9g0g
Kuohukerma,valio,2dl63g213kcal1.3g1.9g21.9g0g
Voi 60% rasvaa 60g324kcal0.5g0.3g36.3g0g
Leivinjauhe 6.3g11kcal0.3g2.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 163g558kcal16.6g113.9g2g5.7g
Raparperi 188g63kcal1.3g10.3g0.2g2.6g
Voi 60% rasvaa 31g171kcal0.3g0.2g19.1g0g
Sokeri 63g254kcal0g62.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 41g140kcal4.1g28.5g0.5g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1740g4737kcal70g696.6g176g19.4g
Valittu annoskoko870g2369kcal35g348.3g88g9.7g
Annoskoko puolitettuna435g1184kcal17.5g174.2g44g4.9g
Arvot/100g100g272kcal4g40g10.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235273