Sämpylät

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, sekoita puuhaarukalla.

Lisää sokeri, suola, vehnäjauhot ja n. puolet sämpyläjauhot.

2. Lisää öljy, alusta taikina käsin.

Lisää samalla sämpyläjauhoja sen verran, että taikina irtoaa astiasta ja siitä muotoutuu pehmeä kiinteä pallo.

3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseks
4. vaivaa taikinasta jauhotetulla alustalla tanko, jaa se 10-12 osaan ja leivo sämpylöiksi.

Nosta sämpylät pellille leivinpaperille ja anna kohota lämpimässä peitettynä.

5. Paista sämpylöitä 225 asteessa uunin keskitasossa noin 12min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ammumariu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt31g14kcal1g1.5g0.5g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g3.7g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.5g2kcal0g0.5g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 25g86kcal2.5g17.5g0.3g0.9g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)38g131kcal4.5g25.8g0.7g1.9g
Rypsiöljy (Pirkka), annos 100g3.7g34kcal0g0g3.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana204g534kcal16g90.6g10.4g5.6g
Valittu annoskoko102g267kcal8g45.3g5.2g2.8g
Annoskoko puolitettuna51g134kcal4g22.7g2.6g1.4g
Arvot/100g100g262kcal7.8g44.4g5.1g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235481