Sämpylät

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, sekoita puuhaarukalla.

Lisää sokeri, suola, vehnäjauhot ja n. puolet sämpyläjauhot.

2. Lisää öljy, alusta taikina käsin.

Lisää samalla sämpyläjauhoja sen verran, että taikina irtoaa astiasta ja siitä muotoutuu pehmeä kiinteä pallo.

3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseks
4. vaivaa taikinasta jauhotetulla alustalla tanko, jaa se 10-12 osaan ja leivo sämpylöiksi.

Nosta sämpylät pellille leivinpaperille ja anna kohota lämpimässä peitettynä.

5. Paista sämpylöitä 225 asteessa uunin keskitasossa noin 12min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ammumariu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt375g172kcal12g18g5.6g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g45g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 6g24kcal0g6g0g0g
Suola, annos 3g4.5g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 300g1028kcal30.5g209.7g3.6g10.5g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)449g1573kcal53.9g310.1g8.5g22.5g
Rypsiöljy (Pirkka), annos 100g45g405kcal0g0g44.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2448g6405kcal192.8g1087.6g125.2g66g
Valittu annoskoko1224g3202kcal96.4g543.8g62.6g33g
Annoskoko puolitettuna612g1601kcal48.2g271.9g31.3g16.5g
Arvot/100g100g262kcal7.9g44.4g5.1g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235481