Sämpylät

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, sekoita puuhaarukalla.

Lisää sokeri, suola, vehnäjauhot ja n. puolet sämpyläjauhot.

2. Lisää öljy, alusta taikina käsin.

Lisää samalla sämpyläjauhoja sen verran, että taikina irtoaa astiasta ja siitä muotoutuu pehmeä kiinteä pallo.

3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseks
4. vaivaa taikinasta jauhotetulla alustalla tanko, jaa se 10-12 osaan ja leivo sämpylöiksi.

Nosta sämpylät pellille leivinpaperille ja anna kohota lämpimässä peitettynä.

5. Paista sämpylöitä 225 asteessa uunin keskitasossa noin 12min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ammumariu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt42g19kcal1.3g2g0.6g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g5g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.7g2.7kcal0g0.7g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 33g114kcal3.4g23.3g0.4g1.2g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)50g175kcal6g34.5g0.9g2.5g
Rypsiöljy (Pirkka), annos 100g5g45kcal0g0g5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana272g711kcal21.4g121g13.8g7.4g
Valittu annoskoko136g356kcal10.7g60.5g6.9g3.7g
Annoskoko puolitettuna68g178kcal5.4g30.3g3.5g1.9g
Arvot/100g100g262kcal7.9g44.5g5.1g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235481