Sämpylät

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, sekoita puuhaarukalla.

Lisää sokeri, suola, vehnäjauhot ja n. puolet sämpyläjauhot.

2. Lisää öljy, alusta taikina käsin.

Lisää samalla sämpyläjauhoja sen verran, että taikina irtoaa astiasta ja siitä muotoutuu pehmeä kiinteä pallo.

3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseks
4. vaivaa taikinasta jauhotetulla alustalla tanko, jaa se 10-12 osaan ja leivo sämpylöiksi.

Nosta sämpylät pellille leivinpaperille ja anna kohota lämpimässä peitettynä.

5. Paista sämpylöitä 225 asteessa uunin keskitasossa noin 12min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ammumariu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt416g191kcal13.3g20g6.2g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g50g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 6.7g27kcal0g6.7g0g0g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 333g1142kcal33.9g233g4g11.7g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)499g1748kcal59.9g344.6g9.5g25g
Rypsiöljy (Pirkka), annos 100g50g449kcal0g0g49.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2720g7116kcal214.2g1208.6g139.2g73.4g
Valittu annoskoko1360g3558kcal107.1g604.3g69.6g36.7g
Annoskoko puolitettuna680g1779kcal53.6g302.2g34.8g18.4g
Arvot/100g100g262kcal7.9g44.4g5.1g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235481