Sämpylät

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, sekoita puuhaarukalla.

Lisää sokeri, suola, vehnäjauhot ja n. puolet sämpyläjauhot.

2. Lisää öljy, alusta taikina käsin.

Lisää samalla sämpyläjauhoja sen verran, että taikina irtoaa astiasta ja siitä muotoutuu pehmeä kiinteä pallo.

3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseks
4. vaivaa taikinasta jauhotetulla alustalla tanko, jaa se 10-12 osaan ja leivo sämpylöiksi.

Nosta sämpylät pellille leivinpaperille ja anna kohota lämpimässä peitettynä.

5. Paista sämpylöitä 225 asteessa uunin keskitasossa noin 12min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ammumariu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt500g230kcal16g24g7.5g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g60g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 8g33kcal0g8g0g0g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 400g1373kcal40.8g280g4.8g14g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)600g2100kcal72g414g11.4g30g
Rypsiöljy (Pirkka), annos 100g60g540kcal0g0g60g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3268g8550kcal257.6g1452g167.4g88g
Valittu annoskoko1634g4275kcal128.8g726g83.7g44g
Annoskoko puolitettuna817g2138kcal64.4g363g41.9g22g
Arvot/100g100g262kcal7.9g44.4g5.1g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235481