Sämpylät

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, sekoita puuhaarukalla.

Lisää sokeri, suola, vehnäjauhot ja n. puolet sämpyläjauhot.

2. Lisää öljy, alusta taikina käsin.

Lisää samalla sämpyläjauhoja sen verran, että taikina irtoaa astiasta ja siitä muotoutuu pehmeä kiinteä pallo.

3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseks
4. vaivaa taikinasta jauhotetulla alustalla tanko, jaa se 10-12 osaan ja leivo sämpylöiksi.

Nosta sämpylät pellille leivinpaperille ja anna kohota lämpimässä peitettynä.

5. Paista sämpylöitä 225 asteessa uunin keskitasossa noin 12min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ammumariu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt62g29kcal2g3g0.9g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g7.5g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 1g4.1kcal0g1g0g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 50g171kcal5.1g35g0.6g1.7g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)75g262kcal9g51.7g1.4g3.7g
Rypsiöljy (Pirkka), annos 100g7.5g67kcal0g0g7.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana408g1067kcal32.2g181.4g20.8g10.8g
Valittu annoskoko204g534kcal16.1g90.7g10.4g5.4g
Annoskoko puolitettuna102g267kcal8.1g45.4g5.2g2.7g
Arvot/100g100g262kcal7.9g44.5g5.1g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235481