Sämpylät

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, sekoita puuhaarukalla.

Lisää sokeri, suola, vehnäjauhot ja n. puolet sämpyläjauhot.

2. Lisää öljy, alusta taikina käsin.

Lisää samalla sämpyläjauhoja sen verran, että taikina irtoaa astiasta ja siitä muotoutuu pehmeä kiinteä pallo.

3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseks
4. vaivaa taikinasta jauhotetulla alustalla tanko, jaa se 10-12 osaan ja leivo sämpylöiksi.

Nosta sämpylät pellille leivinpaperille ja anna kohota lämpimässä peitettynä.

5. Paista sämpylöitä 225 asteessa uunin keskitasossa noin 12min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ammumariu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt83g38kcal2.7g4g1.2g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g10g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 1.3g5.4kcal0g1.3g0g0g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 67g229kcal6.8g46.6g0.8g2.3g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)100g350kcal12g68.9g1.9g5g
Rypsiöljy (Pirkka), annos 100g10g90kcal0g0g10g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana544g1423kcal43g241.6g27.8g14.6g
Valittu annoskoko272g712kcal21.5g120.8g13.9g7.3g
Annoskoko puolitettuna136g356kcal10.8g60.4g7g3.7g
Arvot/100g100g262kcal7.9g44.4g5.1g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235481