Sämpylät

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, sekoita puuhaarukalla.

Lisää sokeri, suola, vehnäjauhot ja n. puolet sämpyläjauhot.

2. Lisää öljy, alusta taikina käsin.

Lisää samalla sämpyläjauhoja sen verran, että taikina irtoaa astiasta ja siitä muotoutuu pehmeä kiinteä pallo.

3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseks
4. vaivaa taikinasta jauhotetulla alustalla tanko, jaa se 10-12 osaan ja leivo sämpylöiksi.

Nosta sämpylät pellille leivinpaperille ja anna kohota lämpimässä peitettynä.

5. Paista sämpylöitä 225 asteessa uunin keskitasossa noin 12min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ammumariu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt94g43kcal3g4.5g1.4g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g11g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 1.5g6.1kcal0g1.5g0g0g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 75g257kcal7.6g52.4g0.9g2.6g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)112g393kcal13.5g77.5g2.1g5.6g
Rypsiöljy (Pirkka), annos 100g11g101kcal0g0g11.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana612g1601kcal48.2g271.8g31.2g16.4g
Valittu annoskoko306g801kcal24.1g135.9g15.6g8.2g
Annoskoko puolitettuna153g400kcal12.1g68g7.8g4.1g
Arvot/100g100g262kcal7.9g44.4g5.1g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235481