Sämpylät

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, sekoita puuhaarukalla.

Lisää sokeri, suola, vehnäjauhot ja n. puolet sämpyläjauhot.

2. Lisää öljy, alusta taikina käsin.

Lisää samalla sämpyläjauhoja sen verran, että taikina irtoaa astiasta ja siitä muotoutuu pehmeä kiinteä pallo.

3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseks
4. vaivaa taikinasta jauhotetulla alustalla tanko, jaa se 10-12 osaan ja leivo sämpylöiksi.

Nosta sämpylät pellille leivinpaperille ja anna kohota lämpimässä peitettynä.

5. Paista sämpylöitä 225 asteessa uunin keskitasossa noin 12min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ammumariu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt1000g460kcal32g48g15g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g120g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 16g65kcal0g16g0g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 800g2745kcal81.5g560g9.6g28g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)1200g4200kcal144g828g22.8g60g
Rypsiöljy (Pirkka), annos 100g120g1080kcal0g0g120g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6536g17100kcal515g2904g334.8g176g
Valittu annoskoko3268g8550kcal257.5g1452g167.4g88g
Annoskoko puolitettuna1634g4275kcal128.8g726g83.7g44g
Arvot/100g100g262kcal7.9g44.4g5.1g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235481