Sämpylät

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, sekoita puuhaarukalla.

Lisää sokeri, suola, vehnäjauhot ja n. puolet sämpyläjauhot.

2. Lisää öljy, alusta taikina käsin.

Lisää samalla sämpyläjauhoja sen verran, että taikina irtoaa astiasta ja siitä muotoutuu pehmeä kiinteä pallo.

3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseks
4. vaivaa taikinasta jauhotetulla alustalla tanko, jaa se 10-12 osaan ja leivo sämpylöiksi.

Nosta sämpylät pellille leivinpaperille ja anna kohota lämpimässä peitettynä.

5. Paista sämpylöitä 225 asteessa uunin keskitasossa noin 12min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ammumariu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt10g4.8kcal0.3g0.5g0.2g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.2g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.2g0.7kcal0g0.2g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 8.3g29kcal0.8g5.8g0.1g0.3g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)13g44kcal1.5g8.6g0.2g0.6g
Rypsiöljy (Pirkka), annos 100g1.2g11kcal0g0g1.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana68g178kcal5.2g30.2g3.4g1.8g
Valittu annoskoko34g89kcal2.6g15.1g1.7g0.9g
Annoskoko puolitettuna17g45kcal1.3g7.6g0.9g0.5g
Arvot/100g100g263kcal7.7g44.5g5g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235481