Sämpylät

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, sekoita puuhaarukalla.

Lisää sokeri, suola, vehnäjauhot ja n. puolet sämpyläjauhot.

2. Lisää öljy, alusta taikina käsin.

Lisää samalla sämpyläjauhoja sen verran, että taikina irtoaa astiasta ja siitä muotoutuu pehmeä kiinteä pallo.

3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseks
4. vaivaa taikinasta jauhotetulla alustalla tanko, jaa se 10-12 osaan ja leivo sämpylöiksi.

Nosta sämpylät pellille leivinpaperille ja anna kohota lämpimässä peitettynä.

5. Paista sämpylöitä 225 asteessa uunin keskitasossa noin 12min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ammumariu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt125g58kcal4g6g1.9g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g15g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 2g8.1kcal0g2g0g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 100g343kcal10.2g70g1.2g3.5g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)150g525kcal18g103.5g2.9g7.5g
Rypsiöljy (Pirkka), annos 100g15g135kcal0g0g15g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana817g2137kcal64.4g363g42g22g
Valittu annoskoko409g1069kcal32.2g181.5g21g11g
Annoskoko puolitettuna204g534kcal16.1g90.8g10.5g5.5g
Arvot/100g100g262kcal7.9g44.4g5.1g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235481