Sämpylät

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, sekoita puuhaarukalla.

Lisää sokeri, suola, vehnäjauhot ja n. puolet sämpyläjauhot.

2. Lisää öljy, alusta taikina käsin.

Lisää samalla sämpyläjauhoja sen verran, että taikina irtoaa astiasta ja siitä muotoutuu pehmeä kiinteä pallo.

3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseks
4. vaivaa taikinasta jauhotetulla alustalla tanko, jaa se 10-12 osaan ja leivo sämpylöiksi.

Nosta sämpylät pellille leivinpaperille ja anna kohota lämpimässä peitettynä.

5. Paista sämpylöitä 225 asteessa uunin keskitasossa noin 12min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ammumariu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt146g67kcal4.7g7g2.2g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g18g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 2.3g10kcal0g2.3g0g0g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 117g400kcal11.9g81.6g1.4g4.1g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)175g612kcal21g120.6g3.3g8.7g
Rypsiöljy (Pirkka), annos 100g18g157kcal0g0g17.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana952g2491kcal75.2g423g48.8g25.6g
Valittu annoskoko476g1245kcal37.6g211.5g24.4g12.8g
Annoskoko puolitettuna238g623kcal18.8g105.8g12.2g6.4g
Arvot/100g100g262kcal7.9g44.4g5.1g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235481